Svenska kvinnor i Malmö uppmanade att ”täcka sig” och klä sig anständigt med hänsyn till flyktingarna

saverefug

Flyktingkrisen börjar sätta spår i Malmö – nu uppmanas kvinnor att klä sig anständigt för att välkomna flyktingarna

Världen står inför den största flykting katastrofen sedan andra världskriget. Miljontals flyktar är på väg norrut från krigshärdar i Syrien och Afrika för att söka asyl i Europeiska länder. Alla lyckas inte ta sig till Europa, de sjunker till Medelhavetsbotten efter att ha färdats i icke-sjödugliga båtar. Sveriges partier har olika tankar om hur man bör hantera flyktingkatastrofen, regeringen vill bevilja så mycket asyl som möjligt medans SD vill hjälpa flyktingarna på plats.

Just nu anländer över 1000 flyktingar till Malmö varje dag och takten förväntas öka. Malmö Central är överfull och flyktingarna har slagit läger runtom i staden. Malmö Stad har fullt upp med att behandla alla asylansökningar och att göra tillvaron dräglig för de tusentals flyktingar som finns i staden. Nu har Malmö Stad börjat sprida information till Svenska Malmökvinnor om att de borde klä sig anständigt och täcka upp naken hud för att visa hänsyn till flyktingarna. Flygblad delas ut med instruktioner på hur kvinnorna bör klä sig och skyltar har satts upp för att uppmana klädsel som inte är stötande för flyktingarna. En av flygbladen som kommunen tillsammans med Muslimska förening i Malmö delar ut säger följande ”Låt endast maken se dig naken: visa hänsyn till flyktingarna genom att klä dig som en anständigt kvinna.

Kommunen har ocskså anställt ordningsvakter som upprätthåller nya klädesreglerna kring Malmö Central.

Vi tog tempen på stan i Malmö och frågade några kvinnor vad de kände om uppmaningen.

Jag tycker det är jättebra, jag tycker man ska ha respekt för alla som kommer hit, jag gör gärna ändringar i hur jag klär mig för dessa modiga män”  säger Klara Hall, 21 årig student.

Andra är inte lika glada:

Nej varför ska jag anpassa mig efter deras religion? De är ju i Sverige nu” säger Maria Larsson, 39-årig mamma.

Vi talade med Kjell Critic, professor vid Lidköpings Universitet och bad honom förklara varför den här åtgärden vidtas:

Jag tror att Malmö Stad känner att om de ska kunna integrerea dessa flyktingar så måste de få ett bra första intryck av staden, ett mer Muslimskt intryck”

Det återstår att se hur utvecklingen i Malmö fortgår, men en sak är säker, det finns skilda meningar om huruvida det här är rätt.

Comments

comments

Be the first to comment on "Svenska kvinnor i Malmö uppmanade att ”täcka sig” och klä sig anständigt med hänsyn till flyktingarna"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*