EXTRA: Nu stänger Finland gränsen mot Sverige – reseförbud till Finland för hela landet

Flyktingfejd – Finland stänger gränserna mot Sverige på grund av flyktingkatastrofen 

Flyktingkatastrofen har skapat friktion mellan Sverige och Finland. I Lördags bildades en människomur i Torneå vid den Svenska gränsen som en protest mot att Sverige släpper in så stora volymer av flyktingar. Så sent som igår attackerade Timo Soini, Finlands utrikesminister och medlem i det nationalistiska partiet Sannfinländerna, Sveriges flyktingpolitik och menade att den underlättar för människosmugglare och terrorister att ta sig in i landet. Detta verkar nu ha kulminerat – Finland stänger sina gränser mot Sverige och utfärdar ett reseförbud från Sverige till Finland. Det var klockan 21 Svensk tid idag som Timo Soini höll ett extra insatt tal i Helsingfors. Detta är vad han hade att säga:

Vi kan inte längre acceptera Sverige’s hänsynslösa flyktingmottagande – den utgör ett stort hot för hela landet och kommer att bidra till ett raserat Norden. Vi stänger härmed alla kanaler mellan våra länder och utfärdar ett reseförbud mellan länderna i protest. Det kommer att byggas en fysisk mur vid gränsen i Norr och militär kommer att patrullera där. Alla färjor och flyg som sammanbinder Sverige och Finland har blivit inställda och om du som Svensk befinner dig i Finland kommer du att flygas hem av särskilda flyg. Det här är på allvar nu – vi tar ansvar för Finland.”

Vi kommer att uppdatera er när fler detaljer uppkommer.

 

Comments

comments

Be the first to comment on "EXTRA: Nu stänger Finland gränsen mot Sverige – reseförbud till Finland för hela landet"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*